WAT IS IRONKIDS?

LEEFTIJDSGROEPEN

Bij IRONKIDS wedstrijden wordt je altijd ingedeeld op basis van je geboortejaar. Hierdoor kunnen we garanderen dat je gedurende het volledige wedstrijdseizoen in dezelfde leeftijdsgroep valt en je dus ook altijd een eerlijk resultaat behaalt en binnen hetzelfde klassement blijft deelnemen.

ZWEMMEN OF HARDLOPEN

Misschien heb je al vaker een triatlon gedaan of misschien is dit de eerste keer. Hoe dan ook, je gaat een geweldige ervaring op doen.

Per wedstrijd zijn afstanden en disciplines verschillend. Echter, je begint altijd met zwemmen óf hardlopen.

ZWEMMEN
Zorg dat je een zwembril op hebt zodat je goed kunt zien waar je naartoe zwemt. Je hoeft echt niet alleen maar de borstcrawl te kunnen, schoolslag is ook een slag waar je lekker mee kunt doorzwemmen. Maak lange slagen en blijf rustig ademen.

HARDLOPEN
Het belangrijkste bij het eerste hardlooponderdeel: begin niet te snel en verbruik niet al je energie. Je hebt tenslotte nog twee onderdelen te gaan!

FIETSEN

Als het zwemmen voorbij is en je het water uit mag, doe je als eerste je zwembril af. Zo kun je goed zien waar je loopt. Je kunt naar je fiets wandelen, maar misschien lukt het je wel om rustig te rennen.

Eenmaal bij je fiets aangekomen doe je éérst je helm op (veiligheid voor alles!). Dan trek je je schoenen aan en stap je je fiets op. Het tweede onderdeel kan beginnen. Probeer met fietsen zoveel mogelijk rechts te fietsen, inhalen doe je links. Zo kan iedereen zijn eigen tempo fietsen en blijft het ook veilig. Na het fietsonderdeel stap je voor de lijn voorzichtig van je fiets af. Je loopt met je fiets in de hand naar jouw plekje en doet daar pas je helm af.

LOPEN

Nu begint alweer het derde en laatste onderdeel: het hardlopen. De energie die je nu nog overhebt moet je goed verdelen, begin niet te hard want je moet het nog even volhouden tot de finish. Als je de finishboog eenmaal ziet en je kunt nog een sprintje trekken, dan kan dat!

SFEERIMPRESSIE